Інгредієнти Happy Dog

Які інгредієнти корму для домашніх тварин насправді корисні для вашої собаки, які їм легко перетравлювати, а які ні? Можливо, ви замислювалися над цими та іншими питаннями і не впевнені щодо інгредієнтів в їжі вашої собаки. Ось наш посібник із інгредієнтів корму для собак.

Злаки – це корисно чи шкідливо для собак?

Можливо, ви чули або читали, що злаки шкідливі для собак. З наукової точки зору, однак, немає підстав засуджувати злакові та вуглеводи, які вони містять. Пояснення цієї точки зору криється в еволюційній історії вовків у собак: протягом десятків тисяч років собаки ідеально пристосувалися до свого життя з людьми. При цьому їх здатність перетравлювати вуглеводи, такі як крохмаль, значно покращилася.

Коли потрібно годувати собаку беззерновою їжею?

Травний фермент у собак, який переробляє крохмаль, у 7 разів активніший, ніж у вовків. Дослідження також виявили багато інших ознак того, що собаки можуть добре споживати вуглеводи. Тому з сучасної точки зору можна сказати, що зерно та інші вуглеводи не обов’язково є непридатними для харчування собак.

Скоріше за все, рішення про те, чи слід давати собаці їжу, що містить зерно, залежить набагато більше від «індивідуальної переносимості» собаки, тобто беззерновий корм необхідний лише для собак з доведеною непереносимістю зерна або алергією – і це трапляється набагато рідше, ніж багато хто вважає.

Беззерновий корм для собак

Якщо виявилося, що ваша собака не може переносити різні види зернових, то уникнути їх дуже легко за допомогою наших рецептів без зерна, таких як: Sensible Africa, Canada, Montana, France, Piemonte чи Karibik. Усі ці сорти також доступні у вигляді міні різновидів для маленьких собак до 10 кг, за винятком Karibik.

«Вміст м’яса» – термін розмитий

Білок є важливим будівельним матеріалом у системі собаки. Важливим джерелом білка в раціоні собаки є м’ясо. Але термін «вміст м’яса» не захищений і не має наукового визначення. Поважне твердження про харчові продукти визначає вміст м’яса як тваринного білка у составі загального білка в кормі для собак.

А як щодо «вмісту м’яса» в сухому кормі Happy Dog?
Залежно від конкретної рецептури та її використання, «вміст тваринного білка в загальному білку» у сортах Happy Dog становить від 70% до 80%. У наших спеціалізованих рецептурах вміст тваринного білка може відрізнятися, щоб задовольнити особливу потребу, яка розроблена для задоволення кожного спеціального годування.

До речі: важливий не тільки вміст білка в кормах для домашніх тварин, а й різноманітність, оскільки не всі білки однакові. Білок складається з амінокислот – окремих будівельних блоків, які дуже відрізняються один від одного. Певні амінокислоти є незамінними для м’ясоїдних тварин, тому все залежить від правильного поєднання. Тому збалансована дієта необхідна для вашої собаки, щоб запобігти дефіциту, забезпечити продуктивність і довге здорове життя.

Що таке целюлоза?

Целюлоза є високозасвоюваним, чистим джерелом сирої клітковини, яка походить з деревини. Але яке призначення целюлози в кормах для собак? У корм для домашніх тварин ця груба клітковина додається для задоволення апетиту або для стабілізації консистенції фекалій у чутливих собак.

Тому целюлозу часто спеціально включають у склади, які спрямовані на зниження ваги, а також у корм, призначений для цуценят або старших собак. Але вам може бути цікаво, чому саме целюлоза використовується в їжі? Є вагома причина – якби інші джерела сирої клітковини були включені в рецептуру в необхідних кількостях, це призвело б до збільшення кількості фекалій, а також до посилення газоутворення.